Een truffel om van te genieten. Neem hier de tijd voor en laat de smaken langzaam op je inwerken. Gemaakt van pure ingrediënten. Lekker als je zin hebt om te snoepen.
Recept
Voor ongeveer 40 truffels.
Tijd
30 minuten + 2 uur opstijven in de koelkast.
De vulling
- 200 g chocola minimaal 74% cacao
- 150 ml slagroom
- 50 g boter
- 1 eetlepel kokosbloesem suiker
- klein handje pecannoten in kleine stukjes
- klein handje amandelen in kleine stukjes
- klein handje gedroogde abrikozen in kleine stukjes
- klein handje cranberries in kleine stukjes
De topping
- rauwe cacaopoeder
- kokossnippers
Maken van de vulling
Breek de chocola in kleine stukjes, doe dit in een kom samen met de kokosbloesem suiker. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan. Voeg de boter toe. Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.
Schenk het mengsel over de chocolade stukjes met de suiker en roer met een garde tot de chocola gesmolten is. Zorg dat het geheel goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over 4 bakjes en roer vlot door elk bakje een toevoeging. Dus de pecannoten, amandelen, abrikoos en cranberries gaan elk appart in een bakje chocola. De bakjes afdekken met folie en 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Zet een bakje met cacao en een bakje met kokossnippers klaar.
Als de mengsels stijf zijn, haal je met een theelepel een beetje uit een bakje en rol je er een klein balletje van. Rol een gedeelte van de balletjes door de cacao en het andere deel door de kokossnippers. Zet de truffels vervolgens nog even in de koelkast om hard te worden.
Bewaar de truffels in de koelkast.
Truffels klaar? Dan is het nu tijd om op de bank te kruipen met een kop thee en een schaaltje truffels. Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten