maandag 15 juni 2015

Bloemkool met mosterd en kaas

Bloemkool uit de oven
Mijn man Marcel vindt bloemkool heerlijk, daarom werd hij vroeger door zijn vader en broer bloemkool genoemd. We hebben zelfs een bord aan de schuur met bloemkool erop.

Recept

Dit recept is voor 5 personen.

Tijd

20 minuten voorbereiding en 20 minuten in de oven.

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 45 g boter
  • 45 g bloem
  • 400 ml melk
  • peper en zout
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 100 g geraspte kaas

Hoe maak je het?

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Wij hebben sinds een paar weken een groentepakket van het Proevkantoor en daar zat dit keer bloemkool bij. Ik houd zelf niet zo van bloemkool maar op deze manier was het erg lekker.

Bloemkool in roosjes snijden, in een pan met water 10 minuten laten koken. Daarna laten uitlekken in een vergiet.

De boter laten smelten in een pan. Voeg de bloem al roerend toe. Schenk de melk erbij en breng het daarna aan de kook. Je moet voortdurend blijven roeren om klontjes te voorkomen.

Voeg zodra het mengsel gaat koken de mosterd, nootmuskaat, zout en peper toe.

Leg de bloemkoolroosjes in een ingevette ovenschaal en bedek het met de saus.

Strooi de geraspte kaas erover en doe het 20 minuten in de oven. Wil je een knapperige korst dan doe je de laatste minuten de gril aan.

Deze bloemkool is écht op een lekkere manier klaargemaakt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten