Vroeger bakte mijn oma op zaterdag altijd iets lekkers, waaronder drie in de pan. Dit zijn kleine dikke pannenkoekjes die je met zijn drieën tegelijk in een pan bakt. De familie kwam dan vaak langs en vochten bijna om deze pannenkoekjes. Ik heb deze pannenkoekjes een hartig jasje gegeven.
Recept
Voor ongeveer 24 stuks
Tijd
Voorbereiden 25 minuten en het bakken
Ingrediënten
- 250 g (volkoren)bloem
- snufje zout
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 takjes basilicum
- 2 takjes tijm
- 2 takjes oregano
- bolletje mozarella
- 2 bosuitjes
- 6-8 plakken Italiaanse ham
- parmezaanse kaas geraspt
- boter voor het bakken
Hoe maak je het?
Doe de eieren bij de bloem en giet de melk erbij. Klop het met de mixer tot je een glad beslag hebt.
Snipper de basilicum, tijm en oregano en roer dit door het beslag.
Snijd de mozarella en de ham in stukjes en snipper de bosuitjes. Spatel dit door het beslag.
Laat een koekenpan met anti-aanbaklag goed heet worden en bak de pannenkoekjes in een klontje boter aan beide kanten goudbruin.
Strooi na het bakken wat parmezaanse kaas over de pannenkoekjes.
Dit is nog eens andere (pannen)koek!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten