De enkele keer dat het heel mooi weer is, gaan wij barbecueën. Naast vlees, willen we ook graag wat gezonds. Toen ik van onze groentetuin snijbiet meenam, heb ik daarmee een recept gemaakt.
Recept
Dit recept is voor 5 personen.
Tijd
15 minuten voorbereiding en 10 minuten op de barbecue.
Ingrediënten
- 400 g snijbiet
- 1 rode ui
- olijfolie
- peper en zout
- citroen
- rode paprika
- kleine tomaatjes
- basilicum
- mozzarella
Hoe maak je het?
Snijbiet lijkt erg op spinazie. Je snijdt de blaadjes van de plant af en dan groeit het gewoon verder. Snijbiet in stukjes scheuren en wassen. Goed laten uitlekken.
De snijbiet op een stukje aluminium folie leggen samen met de olijfolie, citroensap, peper en zout.
Een pakketje maken en tien minuten op de barbecue leggen. Ieder persoon krijgt zijn eigen pakketje.
Mijn schoonzuster Mariska had voor de barbecue een heerlijk stokje met tomaat en mozzarella gemaakt.
Ze deed een tomaatje, een blaadje basilicum, een bolletje mozzarella en nog een blaadje basilicum op een houten prikker. Dat hebben wij er koud bij gegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten