Dit is echt even een geniet momentje...
Recept voor de muffins
Voor omgeveer 24 muffins
Tijd
Voorbereiden 25 minuten en 25 minuten in de oven
Ingrediënten
- 200 g volkorenmeel en 200 g speltmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- zout
- 200 g kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel bakzout (natriumbicarbonaat)
- 250 ml halfvolle melk
- 125 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 2 bananen
- 2 handjes walnoten
- 4 handjes blauwe bessen
- 10 ringen gedroogde annanas
Hoe maak je het?
Meng met een garde in een grote kom het meel, de bakpoeder, 2 snufjes zout, de suiker, en het bakzout.
Roer in een andere kom de melk, olie en eieren door elkaar.
Was de bessen en laat ze goed uitlekken. Snijd de annanas in stukjes. Doe de bessen en de annanas samen in een bakje. Breek de walnoten in stukjes en prak de bananen, meng dit samen in een bakje.
Maak in het bloemmengsel een kuiltje en schenk het melkmengsel hierin. Roer dit met een garde door elkaar. Muffinbeslag hoeft niet glad gemixt te worden. Verdeel het beslag over 2 bakken. Voeg dan aan één bak de bessen en annanas toe en aan de andere bak de banaan met de walnoot. Spatel de vulling even door het beslag.
Met een ijsschep vul je de bakcups makkelijk met beslag, 1 schep per cup. Als je niet alles in 1 keer bakt, zet de rest van het beslag dan even afgedekt in de koelkast. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten. Check even of ze gaar zijn.
Recept voor de smoothie
Voor 4 personen
Tijd
15 minuten
Ingrediënten
- bakje aardbeien
- 1/3 bakje blauwe bessen
- 1 banaan
- 1 peer
- 3 sinaasappels
- stukje gember
- 8 blaadjes munt
Hoe maak je het?
Maak het fruit en de gember schoon. Snijd de banaan, de peer, de sinaasappels en de gember in stukjes. Doe het fruit met de gember in de blender. Voeg op het laatst de blaadjes munt toe. Schenk de smoothie in de glazen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten