Pure chocola is gezond. Het is erg bitter, maar je kunt dit heel goed als basis gebruiken. Geef er je eigen draai aan met kruiden, fruit en noten.
Recept
Voor 1 plak chocola
Tijd
Bereiden 20 minuten en 1 uur in de koelkast
Ingrediënten
- 200 g pure chocola 74%
- 1/2 theelepel chilipeper
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/3 theelepel Keltisch zeezout
- 2 theelepels Rozemarijn fijn gehakt
- handje walnoten in stukjes
- handje cranberries
Hoe maak je het?
Breng een laag water aan de kook in een pan. Hang een kleinere pan of kom boven de laag kokend water. Breek de chocola in stukjes en doe in de pan of kom. Laat dit rustig smelten. Roer dit goed door tot het een gladde saus is.
Haal de kom uit de pan en roer de kruiden en het zout er snel doorheen. Roeren tot de kruiden goed opgenomen zijn. Spatel dan de stukjes walnoten en de cranberries erdoor.
Schenk dit mengsel op een groot bord met bakpapapier en strijk het glad. Zet het bord een uur in de koelkast. Breek de chocola als het hard is in stukken.
Verwen jezelf met deze chocola!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten