De feestdagen zijn weer voorbij dus gaan we weer gezond en normaal eten. Ratatouille is niet duur en kan met verschillende restjes groente gemaakt worden.
Recept
5 personen
Tijd
45 minuten
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- peper
- 1 rode paprika
- 4 tomaten
- kruiden: Rozemarijn, Tijm, laurierblad, gedroogde knoflook
- zeezout en peper
Hoe maak je het?
Ik heb gekozen voor deze groente maar je kan er ook prei, pompoen of champignons door doen. Ratatouille werd vroeger gemaakt door arme boeren om alle restjes uit de groentetuin op te eten.
In een koekenpan heb ik de kip apart gebakken omdat er altijd veel vocht vrij komt. Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesneden uien en knoflook tot ze bruin zijn.
Snijd alle groente in stukken en voeg ze toe behalve de tomaten. Daarna doe je de kruiden erbij. De kruiden zijn binnenkort bij ons verkrijgbaar.
Draai het vuur lager en laat de groente zachtjes 20 minuten doorkoken.
De tomaten doe je er de laatste 10 minuten bij samen met wat peper en zout en de kip. Het is lekker om de ratatouille te eten met aardappelen uit de oven of met stokbrood.
Ratatouille is hartverwarmend!
In een koekenpan heb ik de kip apart gebakken omdat er altijd veel vocht vrij komt. Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesneden uien en knoflook tot ze bruin zijn.
Snijd alle groente in stukken en voeg ze toe behalve de tomaten. Daarna doe je de kruiden erbij. De kruiden zijn binnenkort bij ons verkrijgbaar.
Draai het vuur lager en laat de groente zachtjes 20 minuten doorkoken.
De tomaten doe je er de laatste 10 minuten bij samen met wat peper en zout en de kip. Het is lekker om de ratatouille te eten met aardappelen uit de oven of met stokbrood.
Ratatouille is hartverwarmend!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten