maandag 18 januari 2016

Peulvruchten

Peulvruchten het nieuwe vlees
Op een zondag luisterde ik radio Vroege vogels en hoorde ik dat er een nationaal bonen comité is. Zij gaan peulvruchten promoten. Peulvruchten zijn rijk aan koolhydraten en erg gezond.


Recept

5 personen

Tijd

30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g gare bonen
  • 3 uien
  • olijfolie om te bakken
  • 1/2 l bonenwater
  • laurierblad
  • kruidnagel
  • zout
  • 500 g gekookte aardappelen
  • geraspte kaas
  • 5 ringen ananas

Hoe maak je het?
Peulvruchten kunnen vervangers zijn van vlees. Als je het echt goed wil maken, haal je geen bonen uit blik maar week je zelf de bonen en laat ze goed doorkoken. Dit recept heb ik uit een oud boekje 'Grootmoeders grote keukenboek'. Dit recept is vegetarisch.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Aardappelen schillen en koken.

Bak de fijngesneden uien bruin en voeg de gare bonen, het bonenwater, kruiden en zout toe. Laat het een kwartiertje stoven en haal de kruidnagel en laurierblad eruit. Schep alles in een ovenschaal. Leg de ananasringen daar weer op. De ananas zorgt ervoor dat het lekker fris smaakt.

Snijd de aardappelen in dikke plakken en leg ze op de bonen. Bestrooi alles met geraspte kaas. In het recept stond oorspronkelijk paneermeel maar ik heb dat vervangen door de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in de oven tot de kaas is gesmolten. Ongeveer 20 minuten.

Peulvruchten de groente van 2016!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen