maandag 25 mei 2015

Rabarber crunch

Verfrissende rabarber-appel crumble

Het is een heerlijk dessert, dat bestaat uit een combinatie van smaken. Wij hadden nog nooit rabarber gegeten en vonden het allemaal heerlijk.

Recept

Dit recept is voor 5 personen.

Tijd

30 minuten voorbereiding en 20 minuten in de oven.

Ingrediënten
  • 500 g rabarber
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 1/2 kaneelstokje
  • 100 ml water
  • 4 appels in stukjes
  • handje walnoten
  • 50 g tarwebloem
  • 50 g koude roomboter
  • beetje zout

Hoe maak je het?

Je mengt het bloem met blokjes gesneden koude roomboter, zout en 50 gram suiker in een kom. Het deeg zet je 20 minuten afgedekt in de koelkast. De oven verwarm je voor op 200 graden.

Schil de rabarber en snijd het in stukken. Kook het samen met 50 gram suiker, water en een kaneelstokje. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

Schep de rabarber in een ovenschaal samen met de appel en fijngehakte walnoten. Er overheen komt het kruimeldeeg. Je doet het in de oven tot het deeg bruin wordt. Ongeveer twintig minuten. Het is vooral erg lekker met vanille ijs en slagroom.

Rabarber is zuur van smaak en dat breng je met suiker in evenwicht. Wij hebben rabarber in de moestuin staan en ik kan niet wachten om hier meer recepten mee te maken. Rabarber kan je oogsten tot midden juni.

Rabarber is echt een gerecht van dit jaargetijde!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen