donderdag 10 september 2015

Chocoladetaart

Chocola met blauwe bessen... 
Deze taart is echt waanzinnig lekker. Door de kruidnagel en de sinaasappelschil, krijg je een heerlijke smaak. De bessen maken de taart verfrissend. En de overige ingrediënten, ...maken de taart. Probeer het zelf maar.

Recept

Voor 12-14 stukken

Tijd

Voorbereiden 30-40 minuten, 80-90 minuten in de oven

Ingrediënten 

  • 400 g suiker
  • 400 g zachte boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 8 eieren
  • 400 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout 
  • 300 g blauwe bessen
  • 3 à 4 cm verse gember (geperst met de knoflookpers)
  • 150 g pecannoten in stukjes
  • 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil (ongeveer 1 sinaasappel)
  • 200 g pure chocola (in stukjes)
  • 4 eetlepels cacao
  • halve theelepel gemalen kruidnagel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een springvorm van ongeveer 27 cm doorsnede in met boter en bestuif met bloem.

Klop de suiker, zachte boter en de vanillesuiker met een mixer of keukenmachine tot een glad geheel. Daarna de eieren 1 voor 1 toevoegen en goed door blijven mixen. Voeg het meel beetje bij beetje toe, blijf mixen, voeg het bakpoeder en het zout toe. Voeg de gember en het cacao toe samen met de geraspte sinaasappelschil en de kruidnagel. Mix het geheel 3 minuten in de hoogste stand nog even goed door.

Spatel dan de pecannoten en de chocola door het beslag. Als laatste spatel je voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen.

Giet het beslag in de taartvorm.

Bak de taart in ongeveer 80-90 minuten in het midden van de oven. Prik in het midden van de taart om te kijken of het gaar is. De taart mag in het midden iets zacht blijven, dat maakt deze chocoladetaart lekkerder. Laat de taart even afkoelen voor je de springvorm verwijderd.

Deze taart is heerlijk, als hij nog een beetje warm is!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen