maandag 14 september 2015

Duurzame broccoli van telers uit de buurt

Lokaal en lekker

Broccoli is een gezonde groente die vol zit met vitamine C. Nu de herfst eraan komt, kun je dit goed gebruiken. Broccoli hoef je maar kort te koken. 

Recept

Voor 5 personen.

Tijd

10 minuten.

Ingrediënten

  • broccoli
  • half bakje champignons
  • roomboter
  • geraspte kaas
  • extra vierge olijfolie
  • citroen

Hoe maak je het?

Broccoli is de groente van dit seizoen. Als je broccoli koopt, moet de groente stevig en mooi groen zijn.

Broccoli in roosjes snijden. Je kan de stronk ook eten maar ik neem alleen de roosjes. Kort koken en vervolgens met de champignons, boter, olijfolie en een beetje citroensap wokken.

Vervolgens bestrooien met geraspte kaas. Wel wat minder kaas, dan ik gebruikt heb. De broccoli kan gegeten worden met een heerlijke mosterdsaus. De mosterd maken wij zelf. Meer hierover, op onze Facebook pagina.


Duurzame groente van het seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen