maandag 28 september 2015

Herfst appelcake

Het is weer oogsttijd
Deze maand is weer de oogsttijd voor het fruit. Niks leuker dan met het hele gezin bij een fruitteler  appels plukken en een heerlijke appelcake maken. Wij plukken met het gezin altijd bij het Keetje in Westwoud, dat wordt nu Lutjebroek.

Recept

Voor 10 stukjes.

Tijd

15 minuten voorbereiding en 55 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 6 appels
  • 3 eieren
  • 300 g rietsuiker
  • 175 ml plantaardige olie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 250 g spelt volkorenmeel
  • 80 g noten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Deze cake is lactose vrij door het gebruik van plantaardige olie. De taartvorm vet je in en bestrooi je met bloem. Vijf appels en noten snijd je in kleine stukjes. Je kunt verschillende soorten noten gebruiken, net wat je in huis hebt.
De eieren en suiker meng je in een kom. Daarna voeg je de bakpoeder, olie, kaneel en vanille extract toe. Als laatste mix je het meel mee.
Schep de appels en noten er doorheen.

Alles gaat in de vorm en als decoratie kun je een appel schillen en in plakjes erop leggen. Ik heb de plakjes daarna bestrooid met kaneel. Het moet 55 minuten in de oven.

De appels kun je ook vervangen door ander fruit.

Net nog appels geplukt en nu al in de cake!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen