donderdag 17 september 2015

Pompoen taartjes

Taartjes met pompoen en peer 
Heerlijke taartjes, helemaal passend bij dit jaargetijde. Verrassend met de peer, smaakvol door de noten, cranberries en kruiden.

Recept

Voor 6 taartjes

Tijd

Voorbereiden 30 minuten en ongeveer 40 minuten in de oven

Ingrediënten 

  • 200 g kokosbloesemsuiker + beetje apart in een bakje
  • 200 g zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout 
  • 200 g pompoen in kleine blokjes 
  • 2 cm verse gember (geperst met de knoflookpers)
  • 1 peer
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 100 g cranberries
  • 100 g walnoten in stukjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de mini springvormpjes in met boter en bestuif met bloem.

Pureer de blokjes pompoen met een blender of staafmixer.

Klop de suiker, zachte boter en de vanillesuiker met een mixer of keukenmachine tot een glad geheel. Daarna de eieren 1 voor 1 toevoegen en goed door blijven mixen. Voeg het meel beetje bij beetje toe, blijf mixen, voeg het bakpoeder en het zout toe. Voeg dan de gepureerde pompoen en de gember toe. Mix het geheel 3 minuten in de hoogste stand nog even goed door.

Schil de peer en halveer deze. Snijd de halve stukken in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in dunne plakjes. Doe de plakjes in een bakje en besprenkel dit met citroensap. Bestuif de plakjes met de kaneel.

Verdeel het beslag over de taartvormpjes. Daarna de plakjes peer over de vormpjes verdelen. Strooi dan de cranberries er overheen en verdeel de stukjes walnoot erover. Daarna nog een beetje kokosbloesemsuiker als topping.

Bak de taartjes in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Prik in het midden van de taartjes om te kijken of ze gaar zijn. Laat de taartjes even afkoelen voor je de springvorm verwijderd.

Met pompoen kun je verrassende dingen doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen