maandag 15 februari 2016

Prei met schapenkaas

Prei met ambachtelijke producten.
Schapenkaas in een uitkomst voor mensen met een koemelkallergie. Voor dit recept heb ik gekozen voor saladekaas van Schapenstreek in Lutjebroek. Ik vond de kaas heerlijk.

Recept

5 personen

Tijd

10 minuten

Ingrediënten

  • 6 preien
  • 2 theelepels mosterd Natural Nature knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels vers gehakte dille
  • Schapenkaas Schapenstreek Lutjebroek
  • zout en peper

    Hoe maak je het?
    Prei is eigenlijk een wintergroente en behoort tot de familie van de ui en bieslook.

    Snijd de preien in stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de prei. Voeg de prei toe en laat het zeven minuten koken. Afgieten en dan laten schrikken..

    Citroen uitpersen. Klop de mosterd, olijfolie en citroensap in een kom. Voeg de dille, zout en peper naar smaak toe. Als de dressing te dik is, voeg je nog wat olijfolie toe.

    Leg de prei in een schaal en doe de dressing erover. Verkruimel er schapenkaas over.

    Schapenkaas heeft een veel mildere smaak dan geitenkaas. Dit recept is lekker met krieltjes en gebakken kip.

    Chique gerecht met prei!




    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen