maandag 9 november 2015

Courgetterolletjes

Courgette als tapashapje
Gezellig borrelen met tapas en wijn op koude winteravonden.


Recept

15 rolletjes

Tijd

10 minuten voorbereiding en 3 minuten in de pan.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • tapenade
  • saté prikkers
  • rozemarijntakjes
  • olijfolie

Hoe maak je het?

Snijd de uiteinde van de courgette.

Schaaf met een kaasschaaf dunne lange plakken af.

Bestrijk de plakken met de tapenade. De tapenade kun je zelf maken of kopen. Om zelf te maken, maal je 170g olijven zonder pit, 1 geroosterde paprika, kappertjes en 2 tenen knoflook tot een puree. Voeg rustig 3 eetlepels olijfolie toe en weer mixen. Op smaak brengen met peper. Daarna even laten staan in de koelkast voordat je het gebruikt.

Knip de rozemarijntakjes in stukjes. Rol de courgetteplakken op en prik in elke rol een takje rozemarijn. Het gaatjes prikken moet je doen met een groot saté stokje want anders gaat het takje er niet doorheen.

Bestrijk de courgetterolletjes dun met olijfolie. Bak ze in een koekenpan of gril pan.  Ze hoeven maar een paar minuten. De takjes rozemarijn eet je niet op maar is echt voor decoratie.

Tapas, simpel en lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen