maandag 2 november 2015

Havermout-stroop kletskoppen

Havermoutkoekjes voor St. Maarten
Elf november komt er alweer snel aan, dan is het Sinten Maarten. Deze koekjes zijn gemakkelijk te maken en leuk om uit te delen.

Recept

18 koekjes

Tijd

10 minuten voorbereiding en 15 tot 20 minuten afbakken in de oven.

Ingrediënten

  • 140 g havermout
  • 75 g roomboter
  • 75 g rietsuiker
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 eetlepels stroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout 

Hoe maak je het?

De oven voorverwarmen op 175 graden.

Bakpapier op een bakplaat leggen.

Alles in een kom doen en goed kneden. Daarna heb ik het deeg 20 minuten in de koelkast gedaan om uitlopen in de oven te voorkomen, ondanks dat liepen ze toch wat uit bij mij.

Kleine bolletjes maken en op een bakblik leggen. Plat drukken met een natte vork. De koekjes lopen uit en worden kletskoppen. Als je ze wijd uit elkaar legt, krijg je gewoon koekjes. Dicht bij elkaar wordt het een plak, die kan je dan in stukken breken.

15 tot 20 minuten afbakken in de oven. 

Koekjes voor een gezellig  Sint Maarten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen