donderdag 5 november 2015

Warme chocolademelk

Chocolademelk met pit!
Deze chocolademelk met gember en chilipeper is echt verwarmend. Genieten op een koude dag, buiten of lekker met elkaar op de bank. Noel en Noah, mijn zoons konden de gember niet waarderen. Hun grote broer "Rogier" en ik houden wel van een beetje pit. 

Recept

Voor 4 koppen

Tijd

Bereiden 15 minuten

Ingrediënten 

  • 1 liter biologische melk (soyamelk kan ook, dan wat minder suiker toevoegen)
  • 150 g goede kwaliteit bittere chocolade (ik heb met 74% cacao gebruikt)
  • 2 à 3 cm verse gember  
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • snufje chilipeper
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker

Hoe maak je het?

Verwarm de melk in een pan en smelt de chocola erin, doorroeren met een garde. Laat de melk niet koken.

Maak de gember schoon en pers dit door een knoflookpers uit boven de pan. Voeg de kardemom, chilipeper en de kruidnagel toe. Laat de kruiden een minuut of 5 trekken.

Voeg de suiker toe en roer het nog even goed door. Als de chocolademelk goed warm is, kun je het over de mokken of glazen verdelen. Ik heb boven elke mok nog een klein beetje kokosbloesemsuiker gestrooid, je kunt hier ook cacao voor gebruiken.


Deze chocolademelk is echt geweldig lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen