zaterdag 28 november 2015

Sinterklaascake

Kom maar binnen voor de cake!
Vandaag heb ik deze cake met pepernoten gebakken. Ik wil mijn recept hiervan graag met jullie delen, zodat je dit lekkers kunt maken als je Sinterklaas gaat vieren. Vandaar een extra blog artikel Als je het niet viert, kun je natuurlijk ook bakken. ;-)

Recept

Voor 1 cake

Tijd

Bereiden 20 minuten en ongeveer 60 minuten in de oven

Ingrediënten 

  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g zachte boter
  • 1 theelepel vanillepoeder  
  • 4 eieren
  • 200 g meel
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • snufje zout
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel sinaasappelschil
  • 50 g pepernoten gehalveerd
  • 50 g cranberries

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.

Doe de suiker, de boter en de vanillepoeder in een kom en mix dit tot een glad geheel. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en blijf goed door mixen. Daarna het meel, de bakpoeder en het zout beetje bij beetje toevoegen. Op de hoogste stand 3 minuten door mixen.
Voeg de koekkruiden, sinaasappelschil en geraspte gember toe (kan ook met de knoflookpers) en mix nog even door. De pepernoten en cranberries spatel je er als laatste doorheen.

Giet het beslag in de cakevorm.

Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar. Even in het midden van de cake prikken om te kijken of het gaar is.

Laat de cake even afkoelen in de vorm voor je de cake eruit haalt.


Van deze cake worden ook de pieten blij!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen